Pastrav la tigaie cu orez brun si sparanghel

Share

Pastrav la tigaie cu orez brun si sparanghel este un preparat delicios si potrivit pentru pranz sau cina. Este usor si aromat, satios si gustos!

Orezul brun fierbe putin mai greu decat cel alb, insa e tare gustos si hranitor. Secretul este sa nu ridici capacul in timpul fierberii si sa nu amesteci in orez pana nu se absoarbe toata apa. A iesit delicios!

Pestele se gateste de obicei foarte repede la tigaie, eu il condimentez si il fac in unt sau in ulei de masline. Nu dureaza decat 2-3minute pe fiecare parte. Apoi pun capacul si il las asa acoperit, cu focul oprit sa se mai gateasca incet de la caldura tigaii. In acest fel iese suculent si moale, absolut perfect! Nu imi place de nicio culoare un peste uscat si inecacios!

Bineinteles ca puteti pune ce peste vreti voi, intreg sau file, ce aveti la indemana sau ce va place.

Puteti sa faceti si un sos usor de lamaie cu unt si caperepeste peste, noi insa nu am mai avut timp 🙂 Ne era tare foame 🙂

Tipărește

Pastrav la tigaie cu orez brun si sparanghel

Fel principal
Bucatarie internationala
Keyword orez brun, pastrav, peste, sparanghel
Timp 45 minute
Porții 2
Autor Oana

Ingrediente

  • 2 pastravi
  • 8 fire sparanghel
  • 1 cana orez brun
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 catei usturoi verde
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie

Reteta pas cu pas

  • Spala orezul si pune-l la fiert cu 4 cani de apa si sare, pune capacul si lasa-l la foc potrivit pana se absoarbe toata apa si orezul este fiert
  • Pune intr-o tigaie ceramica pestele curatat si spalat, stropeste-l cu ulei de masline, presara cu sare si piper dupa gust, iar in interior presara cu seminte de fenicul si busuioc uscat
  • Pune capacul si lasa-l pe foc 2-3 minute pe o parte, apoi intoarce-l pe partea cealalta
  • Stropeste cu zeama de lamaie, opreste focul si lasa-l acoperit pana se fierbe orezul
  • Opareste sparanghelul putin in apa fiarta cu sare, apoi pune-l intr-un bol cu apa rece si cateva cuburi de gheata
  • Scurge-l apoi de apa si trage-l la tigaie cu putin ulei de masline, usturoi taiat fin si putina sare
  • Serveste totul cu o salata verde cu otet balsamic