Prajitura cu mere si bezea

Share

Prajitura cu mere si bezea este atat de pufoasa, aromata si gustoasa ca nu o sa te poti opri dupa prima bucata! Senzationala!

Atunci cand avem pofta de ceva dulce rapid si simplu de facut, prajitura cu mere si bezea este o alegere inspirata, pe placul intregii familii!

Blatul este un pandispan pufos si aromat cu lamaie, merele sunt gatite inainte, moi si aromate cu scortisoara, iar bezeaua dulce de deasupra este pofoasa ca un nor si usor rumenita deasupra.

Sper ca v-am facut pofta si sa faceti si voi!

Tipărește

Prajitura cu mere si bezea

Fel Desert
Bucatarie romaneasca
Keyword bezea, mere, prajitura, scortisoara
Timp 1 oră 30 minute
Porții 10
Autor Oana

Ingrediente

Blat

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr ulei
  • 150 gr lapte
  • 180 gr zahar
  • 210 gr faina
  • 10 gr praf de copt cu sofran
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Umplutura

  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara

Bezea

  • 5 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Reteta pas cu pas

  • Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze
  • Da-le apoi pe razatoare si stropeste-le cu zeama de lamaie
  • Pune untul intr-o oala incapatoare, apoi adauga merele rase si zaharul brun, amesteca usor si lasa-le la foc potrivit pana scade toata zeama lasata
  • La final, adauga scortisoara si amesteca bine
  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul
  • Adauga apoi uleiul si laptele, putin cate putin
  • Amesteca faina cu praful de copt si putina sare si incorporeaz-o in compozitie
  • La final, adauga si coaja rasa de lamaie
  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, rastoarna compozitia pentru blat si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15 minute
  • Intre timp, pregateste bezeaua: mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi pune zaharul, putin cate putin, pana obtii o spuma lucioasa si ferma
  • Scoate tava din cuptor, pune deasupra merele rase, apoi bezeaua si mai lasa prajitura la copt inca 10-15 minute, la 150 de grade
  • Lasa prajitura sa se reaceasca inainte sa o tai