Tort spirala cu cafea

Share

Tort spirala cu cafea, un tort elegant si deosebit, perfect pentru o masa festiva!

Are un blat umed de cacao si cafea, o crema pufoasa de mascarpone aromata cu portocala si cafea si o glazura de ciocolata si din nou cafea, un deliciu!

Se face destul de repede si nu e complicat deloc! Blatul se coace in tava aragazului si apoi se infasoara in prosop umed exact ca foaia de rulada. Cat timp se raceste in prosop se umezeste mai tare de la aburi si devine elastic si usor de rulat. Apoi se taie fasii si se ruleaza cu crema prima fasie, iar restul se pun in continuarea primei si obtinem astfel o forma de tort rotunda. Daca vreti sa faceti un tort mai mare va trebui sa dublati cantitatile si sa coaceti doua foi de blat. Acesta a avut 20 cm diametru.

Este o combinatie pe care eu o ador si va invit si pe voi sa faceti acest tort spirala cu cafea si crema de mascarpone!

Tipărește

Tort spirala cu cafea

Fel Desert
Bucatarie internationala
Keyword blat de cacao, crema de mascarpone, spirala, tort
Timp 1 minut
Porții 8
Autor Oana

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr ulei
  • 50 gr espresso
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf sare

Crema

  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 gr smantana pentru frisca
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita lichior de portocale

Glazura

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr smantana pentru frisca
  • 50 gr espresso

Reteta pas cu pas

Blat

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste
  • Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece
  • Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri si amesteca usor cu spatula, de jos in sus
  • Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus
  • Tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade, pentru 10 minute
  • Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop umed
  • Ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pana pregatesti crema

Crema

  • Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana se inmoaie, apoi adauga smantana pentru frisca si mixeaza pana se ingroasa si amestecul devine pufos
  • Adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie si opreste o treime din crema pentru decor

Glazura

  • Pune cafeaua si smantana fierbinte peste ciocolata taiata marunt si amesteca pana se topeste

Asamblare tort

  • Deruleaza blatul din prosop si indeparteaza hartia de copt
  • Taie apoi blatul in fasii egale, unge-le cu crema si ruleaza cate o fasie in continuarea celeilalte, pana obtii un tort
  • Imbraca-l apoi in crema ramasa, decoreaza-l cu glazura de ciocolata si crema si pune-l la frigider cel putin 3 ore