Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Biscuiti cu busuioc si cimbru

Biscuiti cu busuioc si cimbru, fragezi, deliciosi, cu o aroma deosebita de ierburi uscate sunt o adevarata incantare!

Daca nu ati incercat sa folositi ierburile aromatice in deserturi, nu stiti ce pierdeti! Aromele sunt sublime!

Biscuiti cu busuioc si cimbru

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: biscuiti, busuioc, cimbru, fursecuri
Timp: 40 minute
Porții: 1
Autor: Oana

Ingrediente

  • 125 gr faina
  • 60 gr lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Reteta pas cu pas

  • Amesteca intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare
  • Topeste untul si amesteca-l separat cu laptele si galbenusul de ou
  • Adauga amestecul lichid peste cel solid si framanta usor cu mana pana obtii un aluat nelipicios si ferm
  • Daca mai este nevoie poti sa mai presari deasupra cate putina faina, sa poti framanta mai usor
  • Pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 minute
  • Formeaza biscuitii direct in tava de copt cu ajutorul unui aparat de biscuiti, fara sa o ungi si fara hartie de copt
  • Sau intinde aluatul pe masa presarata cu faina si decupeaza cu forme speciale de biscuiti
  • Coace biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor deasupra, iar cand se racesc pudreaza-i cu zahar
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *