
Biscuiti cu faina integrala si migdale
Biscuiti cu faina integrala si migdale sunt super fragezi, deliciosi, umpluti cu o crema fina de ciocolata, perfecti pentru o pauza la cafea!
Se fac foarte usor si sunt aromati cu coaja de portocala si lime, o bunatate!

Biscuiti cu faina integrala si migdale
Ingrediente
- 200 gr faina integrala de grau
- 100 gr lapte
- 1 galbenus de ou
- 50 gr zahar
- 60 gr unt
- 1 lingurita coaja rasa de lime
- 1 lingurita coaja rasa de portocale
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr faina de migdale
- 1 praf de sare
Crema
- 50 gr ciocolata neagra
- 50 gr smantana pentru frisca
Reteta pas cu pas
- Amesteca intr-un bol mai mare faina cu praful de copt, coaja de lime si de portocala, migdalele macinate fin, zaharul si un praf de sare
- Topeste untul si amesteca-l separat cu laptele si galbenusul de ou
- Adauga amestecul lichid peste cel solid si framanta cu mana pana obtii un aluat nelipicios si ferm
- Pune aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 minute
- Formeaza biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungi si fara hartie de copt, cu ajutorul unei prese de biscuiti sau intinde aluatul si decupeaza cu forme speciale de biscuiti
- Coace biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor
- Prepara intre timp crema, incalzeste bine smantana si toarn-o peste ciocolata rupta bucati, apoi amesteca bine pana se omogenizeaza
- Umple biscuitii raciti cu putina crema de ciocolata
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!