LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Biscuiti cu gem de capsuni si caise

Biscuiti cu gem de capsuni si caise, fragezi si aromati sunt perfecti dimineata la cafea sau in orice moment al zilei cand ai pofta de ceva dulce.

Se fac super usor si daca aveti o forma de biscuiti puteti sa ii faceti cum vreti. Daca nu, intindeti aluatul pe masa si decupati-l cu forme speciale de biscuiti. Sunt aromati cu suc si coaja de portocala si au o tenta sublima de scortisoara. Iar gemul dupce-acrisor de capsuni si de caise ii completeaza perfect!

Biscuiti cu gem de capsuni si caise

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: biscuiti, gem de caise, gem de capsuni
Timp: 45 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 800 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 250 gr unt topit
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr fresh de portocale
  • 2 lingurite coaja rasa de portocale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare

Reteta pas cu pas

  • Amesteca intr-un bol incapator faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si un praf de sare
  • Adauga pe rand untul topit, galbenusurile, coaja si sucul de portocala si amesteca usor pana incepe sa se formeze un aluat
  • Framanta apoi cu mana pana aluatul devine dens si elastic
  • Umple un aparat de biscuiti cu aluat si formeaza-i in forma de floare pe o tava de cuptor
  • Nu este nevoie sa ungi tava si nici sa folosesti hartie de copt cand ii pui cu un aparat special
  • Daca nu ai un aparat de biscuiti, intinde aluatul pe masa si decupeaza-i cu forme speciale
  • Lasa putin spatiu intre biscuitii formati si coace-i pana devin aurii, aproximativ 5-7 minute la 200 grade, cu ventilatie
  • Lasa biscuitii la racit in tava, apoi umple mijlocul cu gem de caise sau capsuni si pudreaza-i cu zahar
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *