Caută o rețetă sau un ingredient

Aperitive

Caltabos de porc pentru Craciun

Caltabos de porc pentru Craciun, un preparat traditional romanesc este mereu prezent pe masa noastra de sarbatori.

Bunicii si parintii mei il faceau cu carne tocata, cu orez si ceapa, ca la sarmale, insa am vazut in alte parti ale tarii ca se face si din organe. Reteta de mai jos o am de la mama si ne place atat rece, cat si cald, cu mamaliguta alaturi, e o bunatate! Nu se face deloc greu, trebuie insa mare atentie la fiert, sa nu se sparga. De aceea focul trebuie sa fie mic, sa fiarba usor pana ce orezul si ceapa sunt bine fierte.

Caltabos de porc pentru Craciun

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Appetizer
Bucatarie: romaneasca
Keyword: caltabos, carne tocata, porc, reteta de Craciun
Timp: 1 oră
Porții: 1
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 50 gr orez
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2-3 frunze dafin
  • 1 mat de porc pentru caltabos

Reteta pas cu pas

  • Amesteca ceapa taiata cubulete fine cu carnea tocata, cu orezul spalat, sare si piper dupa gust
  • Umple cu mana matul de porc cu aceasta compozitie, mai lejer pentru ca orezul se va umfla la fiert, altfel se va sparge matul
  • Leaga la capete cu ata si pune-l la fiert in apa cu foi de dafin si boabe de piper
  • Inteapa-l cu un ac in mai multe locuri si fierbe-l la foc mic 45 de minute
  • Serveste caltabosul rece sau cald, cu mamaliguta sau cu paine
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?