LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Carnati de porc pentru Craciun

Carnati de porc pentru Craciun sunt nelipsiti la noi de sarbatori! Au gustul copilariei, asa cum ii facea si bunica la tara si nu se compara cu cei din magazine.

Reteta de mai jos este facuta doar cu carne de porc si putina grasime, care este foarte importanta, altfel carnatii ies uscati si inecaciosi, cu gust fad. I-am facut in membrane de porc, dar daca vreti sa iasa mai subtiri folositi membrane de oaie. Si este foarte important sa le curati si sa le spalati foarte bine! Stiu ca nu e foarte placut acest lucru, dar puneti-le in apa cu otet si apoi se spala mai usor 🙂

Nu se se fac deloc greu si puteti sa ii condimentati dupa plac, cu ce va place. Eu fac un amestec clasic de usturoi, boia si cimbru si sare si piper dupa gust.

Carnati de porc pentru Craciun

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: carnati de casa, porc, reteta de Craciun
Timp: 1 oră
Porții: 6
Autor: Oana

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de porc
  • 500 g slanina de porc
  • 2 capatani usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 3 lingurite boia dulce/iute
  • 3 lingurite cimbru uscat
  • 200 gr supa de oase
  • membrane (mate) de porc pentru carnati

Reteta pas cu pas

  • Toaca pulpa de porc si slanina si pune-le intr-un castron incapator
  • Adauga condimentele dupa gust, usturoiul zdrobit bine, ca o pasta, zeama de oase si framanta bine de tot compozitia
  • Curata bine de tot membranele pentru carnati, freaca-le cu putina sare si clateste-le in mai multe ape, atat pe exterior cat si in interior
  • Tine-le in putina apa calduta cu o lingura de otet cam 10 minute si apoi clateste-le din nou
  • Umple carnatii cu ajutorul unui dispozitiv special care se monteaza la masina de tocat carne
  • Invarte din loc in loc carnatii ca sa obtii dimensiunea dorita si leaga capetele cu sfoara alimentara
  • Pune-i apoi pe un bat sau o coada de matura de lemn (noua) si lasa-i sa se usuce cel putin 48 de ore intr-un loc uscat si racoros
  • Se pot congela, afuma sau servi apoi prajiti sau la cuptor
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *