Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Chec cu fructe de padure

Chec cu fructe de padure, pufos si aromat cu vanilie si lamaie este un desert rapid si foarte bun!

Fructele de padure pot si proaspete sau congelate, iar in cazul al doilea se pot pune in compozitie fara sa se lase la dezghetat, altfel ar trebui scurse de zeama lasata.

Reteta de chec este usoara si clasica, asa cava invit si pe voi sa o incercati!

Chec cu fructe de padure

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: chec, fructe de padure, pandispan
Timp: 1 oră 15 minute
Porții: 2
Autor: Oana

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • 40 gr ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 300 gr fructe de padure

Reteta pas cu pas

  • Bate albusurile cu un praf de sare, adauga apoi zaharul treptat pana obtii o bezea tare
  • Amesteca galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi toarne-le peste bezea
  • Amesteca usor, cu o spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua
  • Adauga coaja rasa de lamaie si vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin si incorporeaza-le usor
  • La final, adauga fructele de padure in compozitia de chec si amesteca foarte usor
  • Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi de chec si imparte compozitia in doua
  • Coace checurile la 180 de grade, 45 de minute si fa testul cu scobitoarea
  • Lasa checurile la racit in tava jumatate de ora, apoi scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca complet
  • Presara checurile cu zahar pudra inainte de servire
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?