Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Chec marmorat

Chec marmorat sau chec zebra este un chec in doua culori, cu cacao si cu vanilie, super pufos si gustos.

Este preferatul nostru si il fac foarte des la cererea copiilor 🙂 Aceeasi compozitie o fac si briose cand au pofta de ceva rapid si dulce.

Eu am impartit compozitia in doua si am pus coaja de portocala in cea cu vanilie si cacao dizolvata in apa fierbinte in cealalta jumatate. Si nu am folosit praf de copt pentru ca am mixat albusurile ca la bezea si nu este nevoie.

Cel mai important este sa preincalziti cuptorul cand va apucati de chec si sa nu deschideti deloc in timpul coacerii, altfel checul se va lasa.

Cu siguranta nu poti sa-i rezisti si nu te vei opri la o singura felie!

Chec marmorat

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: chec, chec marmorat, chec pufos, chec zebra
Timp: 1 oră
Porții: 1
Autor: Oana

Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 50 gr apa fierbinte
  • 30 gr ulei
  • 1 praf sare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de ciocolata

Reteta pas cu pas

  • Separa galbenusurile de albusuri si mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea
  • Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase
  • Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula
  • Adauga apoi treptat faina, amestecand de jos in sus cu spatula
  • Imparte compozitia in doua castroane
  • Amesteca cacaua cu apa fierbinte si pune-o intr-un castron, iar in celalalt castron rade coaja de portocala
  • Pregateste o tava de chec de 28 x 10 cm tapetata cu hartie de copt
  • Pune cate o lingura de compozitie cu portocale, apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina tot aluatul
  • Presara deasupra fulgi de ciocolata
  • Coace checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 45 de minute
  • Scoate checul din tava si lasa-l la racit pe un grilaj, pe o parte, ca sa nu se lase
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?