Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Chec pufos cu vanilie

Chec pufos cu vanilie, delicios si simplu este o prajitura rapida foarte indragita la noi in casa. Fac destul de des chec pentru copii, in tot felul de combinatii, dar si in varianta simpla, fara cacao.

Pentru un chec reusit cantitatea de zahar trebuie sa fie egala cu cantitatea de faina, iar daca vrei sa il faci cu cacao, inlocuiesti o parte din faina cu cacao, nu se adauga in plus. La aceasta reteta, chiar si la altele in care se mixeaza albusurile cu zaharul ca la bezea se poate scoate praful de copt din compozitie. Checul va creste fara probleme datorita aerului din albusuri.

Este minunat sa incepi ziua cu o felie de chec pufos cu vanilie, alaturi de o cana de cafea sau un pahar cu lapte!

Chec pufos cu vanilie

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: chec, chec pufos, vanilie
Timp: 1 oră
Porții: 2
Autor: Oana

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 60 gr ulei
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie

Reteta pas cu pas

  • Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa
  • Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla
  • Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie
  • Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie
  • Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina
  • Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
  • Coace checul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea
  • Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot
  • La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?