Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Cheesecake cu piersici

Acest cheesecake cu piersici, super aromat si delicios, este printre deserturile noastre preferate si il fac destul de des.

Mai ales in plin sezon, cand piersicile sunt zemoase si gustoase, e o adevarata placere! Pe langa multitudinea de vitamine continute de piersici, au si putine calorii, doar 43 la 100 de grame. Contin vitaminele A, E si C, antioxidanti si caroten. Mare atentie insa, sa spalati foarte bine piersicile de puful lor pentru ca acesta poate produce alergii, mai ales in cazul persoanelor predispuse la astfel de manifestari.

Sfaturile mele

Mie imi place sa fac cheesecake-uri coapte sau la rece, imi plac ambele variante, iar in cel copt imi place sa combin tipuri de branza in functie de cat de cremos vreau sa iasa. Il fac doar cu mascarpone sau doar cu crema de branza, dar le si combin, cum am facut azi. Si pentru un plus de gust mai intens de branza am folosit si branza de vaci clasica. Toata compozitia de branza se aromatizeaza neaparat cu vanilie si ce coaja rasa si zeama de lamaie.

Cand folositi lamai in deserturi aveti grija sa cumparati lamai bio, netratate, le spalati cu apa calduta inainte si apoi radeti coaja si stoarceti lamaia. Eu cumpar o plasa sau doua de lamai si imi fac “stoc” de coaja rasa, o amestec cu cateva linguri de zahar, o pun intr-un borcan si o tin la frigider. Asa ma asigur ca am tot timpul la indemana coaja aromata de lamaie pentru orice desert. La fel fac si cu coaja de portocala.

Pentru baza cheesecake-ului am renuntat de data asta la clasicii biscuiti digestivi si am folosit piscoturi, pe care le-am aromatizat cu scortisoara si cacao. A iesit un blat delicios, putin mai dulce, dar bun de tot! Neaparat sa incerci reteta mea de cheesecake cu piersici si nu vei regreta 🙂

 

Cheesecake cu piersici

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: cheesecake, crema de branza, piersici, piscoturi
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 200 gr piscoturi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao

Umplutura

  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr crema de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 piersici

Decor

  • 2 piersici
  • 2 linguri zahar
  • 10 gr unt

Reteta pas cu pas

Blat

  • Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua
  • Adauga apoi untul topit si amesteca bine
  • Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm si preseaza bine

Umplutura

  • Amesteca intr-un bol branza de vaci, crema de branza, mascarpone si crema de cocos
  • Mixeaza-le cu zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia
  • Curata piersicile si mixeaza-le apoi la blender impreuna cu zeama de lamaie, pana obtii un piure fin, apoi adauga-l in castronul cu branza
  • Bate ouale si pune-le in compozitie
  • Mixeaza totul bine ca sa obtii o crema fina si uniform amestecata
  • Rastoarna umplutura peste blatul de biscoturi din tava si coace cheesecake-ul la 170 de grade pentru 40 de minute, pana compozitia e inchegata bine
  • Scoate apoi tava din cuptor si lasa cheesecake-ul la racit

Decor

  • Taie piersicile, cu tot cu coaja, in felii subtiri
  • Unge o tigaie mai mare cu unt, presara zaharul si pune feliile de piersici
  • Pune tigaia pe foc potrivit pana ce zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze usor
  • Intoarce feliile si pe partea cealalta si mai lasa-le sa se inmoaie 2-3 minute
  • Ia tigaia de pe foc si asaza feliile de piersici peste cheesecake, pune-l la frigider pentru 2-3 ore, sa se raceasca bine, apoi il poti taia
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?