LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Chiftele de pui cu susan si piure de mazare

Chiftele de pui cu susan si piure de mazare sunt o alegere inspirata pentru pranz sau cina si cu siguranta pe placul copiilor!

Chiftelutele sunt coapte in cuptor, dar se pot praji si in ulei, fiecare cum prefera. Semintele de susan le confera o crusta crocanta si delicioasa, iar combinatia cu piureul de mazare cu menta este delicioasa!

Chiftele de pui cu susan si piure de mazare

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: internationala
Keyword: chiftele la cuptor, mazare, piure, pui, susan
Timp: 1 oră
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

Chiftele

  • 500 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita cimbru verde
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4-5 linguri susan

Piure de mazare

  • 400 gr mazare congelata
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita menta tocata
  • sare dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Pune intr-un mini-tocator de bucatarie pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful taiate rondele, ceapa si usturoiul taiate in bucati mari si marunteste la viteza maxima 30 de secunde
  • Rastoarna compozitia maruntita intr-un bol, adauga mararul, patrunjelul si frunzele de cimbru, oul batut si pesmetul
  • Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine compozitia
  • Formeaza chiftelutele cu mainile umede si trece-le prin semintele de susan
  • Asaza chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropeste-le cu putin ulei si coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana devin aurii
  • Intre timp pregateste piureul de mazare
  • Fierbe mazarea in apa cu putina sare, apoi scurge-o intr-o sita
  • Pune mazarea intr-un bol, adauga untul si paseaza cu ajutorul unui blender vertical pana obtii o crema fina
  • Asezoneaza cu sare si menta verde tocata fin
  • Serveste chiftelutele alaturi de piureul de mazare
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *