LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Chiftele marinate la cuptor

Chiftele marinate la cuptor, super bune, cu un sos delicios cu multe verdeturi se pot servi alaturi de un piure, de mamaliga sau cu paine proaspata.

Este o mancare rapida si usor de facut. Chiftelele se pot praji inainte, dar se pot face direct in cutor, sa fie mai dietetice. De data aceasta am facut chiftele din piept de pui, dar se pot face din ce carne vreti voi.

Chiftele marinate la cuptor

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: chiftele la cuptor, chiftele marinate, sos de rosii
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

Chiftele

  • 400 gr carne tocata de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri pesmet
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Sos

  • 200 gr rosii in bulion
  • 100 gr apa
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta oregano
  • 2 frunze dafin

Reteta pas cu pas

  • Amesteca carnea tocata cu morcovul, usturoiul si ceapa date pe razatoarea cu ochiuri mici, adauga verdeata, oul, pesmetul si condimenteaza dupa gust
  • Amesteca bine carnea si formeaza chiftelute si pune-le intr-un vas mai inalt de yena cu capac
  • Pentru sos, amesteca rosiile in bulion taiate cuburi mici cu apa, ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat feliute, otetul balsamic, zaharul, sare si piper dupa gust si toarna usor peste chiftelute
  • Pune deasupra crengutele de cimbru si rozmarin si frunzulitele de oregano, frunzele de dafin si pune vasul in cuptor la 190 de grade pentru 1 ora
  • La final presara patrunjel verde tocat si serveste chiftelutele marinate cu piure, cu mamaliguta sau paine proaspata
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *