LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Fără categorie Rețete diverse

Chiftelute de dovlecei cu verdeturi

Chiftelute de dovlecei cu verdeturi, cu cascaval si branza feta sunt un deliciu! Am pus in compozitie si niste seminte de pin pentru o textura crocanta si am aromatizat cu nucsoara rasa, o bunatate au iesit!

Se fac foarte usor si am preferat sa le coc in cuptor, sa fie mai dietetice si fara prajeala. Iar alaturi de sosul de iaurt cu menta sunt extraordinare!

Chiftelute de dovlecei cu verdeturi

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: branza feta, cascaval, chiftele la cuptor, dovlecei
Timp: 1 oră
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

Chiftele

  • 3 dovlecei
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr branza feta
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri seminte de pin
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa

Sos

  • 200 gr iaurt grecesc
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura menta tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Taie dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si pune-le pe toate intr-un mini-tocator de bucatarie
  • Mixeaza pana obtii o pasta si las-o intr-o sita la scurs pentru 10 minute
  • Amesteca apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adauga oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa
  • Amesteca bine compozitia si formeaza chiftelute pe care le asezi in tava tapetata cu hartie de copt
  • Coace chiftelutele in cuptor la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra
  • Lasa-le la racit si serveste-le cu un sos de iaurt si verdeturi proaspete
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *