LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Chiftelute marinate cu tagliatelle

Chiftelute marinate cu tagliatelle sunt perfecte pentru pranz sau cina. Baietii mei le adora!

Chiftelutele marinate sunt facute cu carne de vita, cu un amestec de pesto si parmezan si un sos delicios de rosii, cu busuioc si oregano. Se pot servi cu piure sau paste si niste parmezan ras deasupra, o bunatate!

Chiftelute marinate cu tagliatelle

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: internationala
Keyword: chiftele marinate, chiftelute, sos de rosii, tagliatelle
Timp: 45 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 2 lingurite pesto
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei de masline

Sos

  • 300 gr passatta de rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite otet balsamic
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • + 400 gr tagliatelle proaspete

Reteta pas cu pas

  • Amesteca carnea tocata de vita cu pesto, pesmet, parmezan, sare si piper dupa gust si oul batut
  • Framanta bine carnea si formeaza chiftelutele
  • Topeste untul in uleiul de masline si prajeste chiftelutele pe toate partile, apoi scoate-le si pastreaza-le la cald
  • Sterge tigaia si pune putin ulei de masline, apoi usturoiul taiat marunt
  • Adauga sosul de rosii si condimenteaza cu boia dulce, busuioc, oregano uscat, sare si piper dupa gust
  • Pune zaharul si otetul balsamic si lasa sa dea 2-3 clocote
  • Pune chiftelutele si mai lasa 5 minute sa fiarba
  • Serveste cu tagliatele proaspete fierte, parmezan ras si busuioc proaspat
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *