Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat și tarhon

O nebunie de reteta: ciorbă de cartofi cu ciolan afuma și tarhon! Gust minunat, explozie de arome.

Si nici nu e greu de făcut!

Vezi mai jos reteta pas cu pas si, sub modul de preparare, mai multe fotografii făcute în bucataria mea în timp ce preparam ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon!

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Îți lasă gura apă!
0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: romaneasca
Keyword: ciolan afumat, ciorba de cartofi, tarhon
Timp: 50 minute
Autor: Oana

Ingrediente

  • 500 gr ciolan afumat fără os
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1/2 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 gogoșar sau ardei gras
  • 5 cartofi roșii
  • 1 cană borș
  • 200 gr smântână
  • 1 ou
  • sare
  • tarhon uscat

Reteta pas cu pas

  • Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde cat de multa ciorba vreti sa faceti. Se pune la fiert
  • Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinta
  • Cand carnea a inceput sa fiarba se adauga si legumele. Eu le pun pe toate odata si le las cam 20 de minute, pana sunt moi
  • Se adauga borsul si se mai lasa sa dea de cateva ori în clocot. Se potriveste cu sare
  • Smantana se amesteca intr-un bol mai mare cu galbenusul de ou, apoi se adauga peste ea cate un polonic de supa fierbinte, pana smantana se incalzeste bine. Se rastoarna apoi peste ciorba si se da focul mai mic. Se mai lasa 2-3 clocote si se opreste focul.
  • Albusul de ou se bate cu furculita si se toarna putin cate putin in ciorba, formand zdrente cu furculita
  • La final de presara tarhon uscat
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?