LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Ciorba de porc cu zeama de varza

Ciorba de porc cu zeama de varza este nelipsita de la masa de Craciun! Si nu numai, in anotimpul rece o facem destul de des, mai ales ca ne place mult acrita cu zeama de varza 🙂 Alaturi de niste paine proaspata de casa este perfecta pentru pranz!

Puteti pune ce carne vreti voi, dar de preferat cu os, rasol sau altceva ca sa iasa gustoasa. Legumele le puneti la fel, dupa plac, taiate cuburi, rondele sau cum va place. Mie imi place sa ii pun si cuburi de cartofi, asa o mananca si copiii mai bine 🙂 Eu pun toate legumele la fiert o data si nu le las foarte mult sa se sfarame, in 15-20 de minute sunt gata.

Ciorba de porc cu zeama de varza

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: romaneasca
Keyword: ciorba, ciorba acra, porc, zeama de varza
Timp: 1 oră 45 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 600 gr costita de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 400 gr rosii in bulion
  • 300 gr zeama de varza
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • 1 legatura leustean

Reteta pas cu pas

  • Pune 2 litri de apa intr-o oala inalta de ciorba, adauga carnea si lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mediu
  • Cand incepe sa fiarba aduna cu grija spuma lasata de carne cu ajutorul unei spumiere
  • Intre timp pregateste legumele si taie-le cubulete
  • Dupa ce carnea a fiert adauga legumele, pune sare dupa gust si lasa din nou sa fiarba 20 de minute
  • Cand legumele s-au inmuiat adauga zeama de varza si rosiile in bulion
  • Potriveste inca o data de sare daca este nevoie, zeama de varza fiind si ea sarata si lasa sa fiarba in continuare inca 10 minute
  • La final bate oul si pune-l deasupra, formand zdrente cu o furculita
  • Presara leustean proaspat tocat fin
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *