LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana este una dintre preferatele noastre, fierbinte, in zilele reci, alaturi de o paine de casa cu coaja crocanta, alaturi de niste ardei iute, o bunatate!

Ciorba radauteana seamana cu ciorba de burta, doar ca este facute din carne de pui. Eu folosesc mereu un pui micut intreg, cu tot cu piele, sa aiba grasime si gust. Daca am un pui de tara e si mai bun!

Carnea se fierbe la foc mic pana aproape cade de pe oase. Se poate strecura apoi supa, sa fie limpede, iar carnea se alege de oase si piele si se taie cuburi, apoi se pune din nou in ciorba.

Unii prefera sa nu mai puna si legumele fierte, insa noua ne plac mult si dau culoare si gust bun ciorbei.

La ce trebuie sa fiti atenti cand faceti ciorba radauteana? La modul in care puneti oul amestecat cu smantana. Pentru ca daca nu este pus corect, oul se va gati si va forme niste zdrente, dand aspectul branzit ciorbei. Puteti sa folositi si smantana grasa, normala, dar si smantana de gatit, lichida sau chiar combinate, cum preferati voi. Ideea este sa amestecati smantana cu galbenusurile intr-un castron mare si sa puneti peste ele usor cate un polonic de supa fierbinte si sa amestecati repede cu un tel, apoi inca un polonic si tot asa pana ce amestecul din castron este fierbinte si a ajuns la fel ca cel din oala. Acum va trebui sa opriti focul de tot si sa rasturnati smantana si oala si gata.

Tot asa se procedeaza si la ciorba a la grec sau la orice ciorba dreasa cu smantana si ou.

Sper sa va ajute sfaturile mele si sa incercati reteta mea!

Ciorba radauteana

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: romaneasca
Keyword: ciorba, piept de pui, radauteana
Timp: 2 ore
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr smantana de gatit
  • 3 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/2 legatura patrunjel

Reteta pas cu pas

  • Taie puiul in bucati, spala-l si pune-l la fiert in apa rece intr-o oala inalta de ciorba
  • Cand incepe sa se formeze spuma la suprafata adun-o cu o spumiera
  • Lasa putiul sa fiarba la foc mic jumatate de ora si condimenteaza dupa gust cu sare si piper
  • Curata legumele si pune-le intregi in oala, mai putin ceapa pe care trebuie sa o tai marunt
  • Lasa sa fiarba bine pana ce puiul si legumele sunt moi
  • Opreste apoi focul si scoate cu grija carnea de pui intr-un castron si legumele in altul
  • Dupa ce s-au racorit putin, desfa carnea de pe oase, indeparteaza pielea si tai-o in cuburi, apoi pune-o in oala cu supa
  • Taie si legumele fierbe in cuburi si adauga-le in oala
  • Infierbanta apoi supa si lasa focul mic de tot
  • Amesteca intr-un bol galbenusurile de ou cu smantana lichida de gatit si pune incet cate un polonic de supa fierbinte in castron
  • Amesteca repede cu un tel si tot asa mai adauga 3-4 polonice de supa, pana ce smantana se infierbanta si ea
  • Opreste focul la ciorba si adauga smantana fierbinte si amesteca usor sa se omogenizeze
  • In acest fel ciorba ramane limpede si nu se branzeste de la oul cu smantana
  • Adauga usturoiul dat prin presa, otet dupa gust si presara deasupra patrunjelul verde taiat marunt
  • Si ciorba radauteana e gata!
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *