Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Ciulama cu pui si ciuperci

Ciulama cu pui si ciuperci este mancarea rapida pe care o fac cand sunt in criza de timp 🙂 Mai ales ca baietilor mei le place la nebunie, cu mamaliguta alaturi!

De data aceasta nu am mai gatit faina in unt topit sau in ulei, ci am preferat sa o amestec cu smantana si sa pun in zeama de carne si sa fac sosul altfel. A iesit super buna, gustoasa si tare satioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: ciulama, ciuperci, pui, smantana
Timp: 1 oră
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 4 ciocanele de pui
  • 6 ciuperci champignion
  • 1 ceapa
  • 60 gr unt
  • 3 linguri smantana grasa
  • 2 linguri faina
  • 2 frunze dafin
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri marar tocat

Reteta pas cu pas

  • Taie felii ciupercile curatate si spalate
  • Pune intr-o craticioara jumatate din cantitatea de unt si soteaza ciupercile pana se inmoaie, amestecand din cand in cand
  • Scoate-le apoi pe o farfurie si pastreaza-le la cald
  • Taie marunt ceapa curatata si spalata, adauga restul de unt in oala, in zeama lasata de la ciuperci si pune ceapa
  • Adauga ciocanelele de pui si gateste-le 15 minute, cu capacul pus, amestecand din cand in cand
  • Adauga 500 ml apa fierbinte sau supa de legume, foile de dafin si sare si piper dupa gust
  • Lasa sa fiarba cu capac cam 20 minute, pana carnea este moale
  • Intre timp amesteca smantana cu faina si ia cate putina supa fierbinte din oala si pune peste smantana, sa se subtieze putin si sa se infierbante
  • Da focul mic si pune apoi smantana cu faina in oala, amesteca, pune si ciupercile si lasa sa fiarba putin sa se ingroase sosul
  • Serveste ciulamaua cu marar proaspat tocat si mamaliguta
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *