Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Cotlet de porc cu legume coapte

Cotlet de porc cu legume coapte este atat de fraged si de gustos si se potriveste de minune de sarbatori, pe masa de Craciun!

Legumele coapte sunt dulci si gustoase, legume de sezon, asa ca le puteti condimenta dupa gust si puteti sa faceti ce combinatie va place!

Carnea am impanat-o cu mult usturoi si am pus ierburi aromatice proaspete pentru un gust si o savoare mai intense. Dar se pot folosi si condimente uscate, de care aveti voi.

Cotlet de porc cu legume coapte

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: cotlet de porc, friptura, legume
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 kg felii de cotlet de porc
  • 3 crengute cimbru
  • 3 crengute rozmarin
  • 3 crengute salvie
  • 2 frunze dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 gr vin roze
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare de mare dupa gust
  • piper colorat dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Unge cu ulei de masline carnea spalata si uscata cu un prosop de hartie, apoi condimenteaza cu sare, piper si boia dulce
  • Taie cateii de usturoi in fasii si impaneaza cotletele de porc
  • Adauga apoi pe fiecare bucata de carne frunzulite de salvie si crengute de cimbru si rozmarin
  • Asaza feliile de cotlet intr-un vas de cuptor
  • Stropeste carnea cu vinul roze, adauga o cescuta de apa, foile de dafin deasupra si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora
  • Verifica din cand in cand carnea si o intoarce-o pe ambele parti, sa se gateasca uniform
  • Serveste cotletul de porc cu legume coapte la cuptor
  • Eu am facut un amestec cu morcovi mici, pastarnac, sfecla rosie, ceapa rosie, catei de usturoi in coaja, cartofi si mere rosii, le-am pus intr-o alta tava si le-am copt in acelasi timp cu carnea
  • Condimenteaza inainte legumele cu sare, piper, cimbru, rozmarin si stropeste-le cu ulei de masline
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?