LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este desertul copilariei mele pe care mama il facea foarte des! Din ingrediente simple, rapid si delicios!

Zaharul se caramelizeaza usor, la foc mic ca sa nu se arda si sa devina amar, apoi se lasa la racit pana se pregateste crema. Se poate aromatiza dupa plac, mie imi place sa pun coaja de lamaie si vanilie, e un deliciu!

Si o parte din cantitatea de lapte o inlocuiesc cu smantana pentru frisca ca sa se intareasca mai bine si sa fie mai tare.

Crema de zahar ars

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: crema, lapte, oua, zahar ars
Timp: 45 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 4 linguri zahar brun pentru caramel
  • 8 oua
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 800 gr lapte cald
  • 8 linguri zahar brun
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie

Reteta pas cu pas

  • Pune cele 4 linguri de zahar intr-o oala cu fund dublu si lasa-l sa se caramelizeze la foc mic
  • Cand incepe sa se topeasca misca usor oala stanga-dreapta si imbraca peretii cu caramel, apoi lasa oala sa se raceasca
  • Intre timp mixeaza ouale cu cele 8 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul, apoi adauga frisca lichida si laptele, mixand usor
  • Adauga coaja rasa de lamaie si vanilia
  • Toarna amestecul peste zaharul caramelizat si pune oala in cuptorul preincalzit la 170 de grade si lasa-o 25-30 de minute, pana se incheaga bine
  • Scoate oala din cuptor si lasa crema de zahar ars sa se raceasca
  • Rastoarn-o apoi pe un platou si mai las-o jumatate de ora la frigider
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *