
Crinkle cu portocale
Crinkle cu portocale sunt niste fursecuri crocante la exterior, tavalite prin zahar tos si zahar pudra, cu un aspect crapat si un interior moale si aromat de biscuite.
Sunt niste fursecuri traditionale de sarbatori si se pot face cu tot felul de arome, cu ciocolata, lamaie sau cocos. Parca sunt ninse si cu siguranta Mos Craciun o sa le aprecieze daca i le lasati langa un pahar cu lapte in seara de Ajun 🙂

Crinkle cu portocale
Ingrediente
- 240 gr faina
- 10 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 140 gr unt
- 200 gr zahar
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- 2 lingurite coaja rasa de portocala
- 2 linguri suc de portocala
- 1 lingurita esenta de portocale
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita turmeric
- 4 linguri zahar
- 4 linguri zahar pudra
Reteta pas cu pas
- Amesteca faina cu praful de copt si sarea
- Mixeaza untul moale cu zaharul pana devine pufos, adauga apoi oul intreg si galbenusul
- Adauga coaja rasa, sucul de portocale, esentele si turmericul si amesteca bine
- Adauga faina si omogenizeaza
- Pune o folie de plastic pe castron si lasa la rece o ora cel putin
- Formeaza bile de aluat si da-le prin zahar granulat, apoi prin zahar pudra si pune fursecurile in tava pe hartie de copt
- Coace-le 10-14 minute la 175 de grade, in cuptorul preincalzit
- Lasa-le la racit pe gratar si pastreaza-le in cutii speciale pentru fursecuri
Buna, am incercat reteta si am urmat toti pasii, insa in cuptor fursecurile s-au aplatizat. Ma ajutati cu un raspuns, care ar fi cauza? Multumesc.