
Dovlecei pane cu sos de branza
Dovlecei pane cu sos de branza sunt preferatii mei la orice ora! Imi plac tare mult dovleceii pane cu usturoi, asa ca am incercat un sos grecesc, care imi aduce aminte de vacanta la mare in Grecia.
Se fac foarte usor, iar combinatia cu sosul de branza, iaurt grecesc, usturoi si marar este senzationala!

Dovlecei pane cu sos de branza
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 1 ou
- 40 gr lapte
- 50 gr faina
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Sos
- 100 gr crema de branza pufoasa
- 100 gr iaurt grecesc
- 2 catei usturoi
- 2 linguri marar tocat
Reteta pas cu pas
- Taie pe lungime dovleceii in felii subtiri
- Pune-i pe o farfurie si presara-i cu sare si lasa-i sa stea 10 minute
- Intre timp bate oul si amesteca-l cu faina si laptele pana obtii o crema groasa ca o smantana, apoi adauga sare si piper
- Scurge dovleceii de apa lasata si sterge-i cu prosoape de hartie
- Trece-i prin amestecul de ou si faina si prajeste-i in ulei incins
- Intoarce-i pe ambele parti pana se fac aurii si scoate-i pe prosoape de hartie ca sa se scurga de ulei
- Amesteca crema de branza cu iaurtul grecesc, rade usturoiul deasupra si adauga mararul tocat
- Amesteca usor toate ingredientele si potriveste de sare si piper
- Serveste dovleceii cu crema de branza si presara deasupra si cativa germeni de ridichi, se potrivesc de minune!
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!