Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Fursecuri de casa cu gem de caise

Fursecuri de casa cu gem de caise, fragede, care se topesc in gura sunt delicioase in orice moment ai pofta de ceva dulce! Sunt aromate cu vanilie si portocala si sunt umplute cu un gem de caise facut in casa.

Se fac foarte repede si usor si din cantitatea de mai jos a iesit o tava plina de fursecuri delicioase!

Fursecuri de casa cu gem de caise

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: biscuiti, fursecuri, gem de caise
Timp: 40 minute
Porții: 1
Autor: Oana

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 30 gr amidon
  • 2 oua
  • 90 gr zahar pudra
  • 90 gr ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 borcan gem de caise

Reteta pas cu pas

  • Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare si cu zaharul pudra, apoi adauga uleiul putin cate putin, mixand la viteza mica
  • Pune coaja de portocala, vanilia si amidonul si omogenizeaza compozitia
  • Pune apoi faina putin cate putin, framantand un aluat omogen si nelipicios
  • Pregateste tava de cuptor cu hartie de copt si formeaza cu mana mici bile de aluat
  • Cu ajutorul varfului de la storcatorul manual de citrice preseaza usor fiecare biluta de aluat, formand astfel o adancitura in mijloc
  • Coace fursecurile la 180 de grade pentru 20 de minute
  • Lasa-le apoi la racit si umple-le cu gem de caise, apoi pudreaza-le cu zahar
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?