LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole super delicioasa, perfecta in zilele de post si nu numai este o mancare romaneasca tare indragita, consistenta si servita alaturi de muraturi, ceapa rosie si chiar mamaliga.

Se prepara usor, insa dureaza ceva mai mult pana fierbe fasolea, atat! Legumele se pot pune calite sau nu, mie imi place sa le calesc putin inainte sa isi lase culoare si sa fie mai dulci 🙂

Iahnie de fasole

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: fasole uscata, iahnie, mancare de post
Timp: 2 ore
Porții: 6
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 cana cu fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 200 gr suc de rosii
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita tarhon uscat

Reteta pas cu pas

  • Lasa fasolea la inmuiat in apa rece peste noapte, apoi scurge-o de apa, spal-o bine si pune-o la fiert in apa rece
  • Cand incepe sa clocoteasca opreste focul si scurg-o intr-o sita, apoi pune-o din nou la fiert in apa fierbinte, cu trei degete mai mult decat fasolea din oala
  • Dupa ce incepe sa fiarba din nou las-o vreo 10-15 minute sa clocoteasca la foc mic si apoi scurge-o din nou si arunca apa
  • Repeta procedeul si pune-o din nou la fiert in apa fierbinte si de data aceasta las-o sa fiarba pana se inmoaie
  • Intre timp pregateste legumele, curata-le si taie-le cubulete
  • Pune uleiul intr-o alta oala si soteaza legumele 5-10 minute, pana se inmoaie putin, apoi adauga-le in oala cu fasolea aproape fiarta
  • Lasa iar sa fiarba la foc mic pana legumele s-au inmuiat
  • Spre final adauga sucul de rosii si condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat si tarhon
  • Serveste iahnia de fasole cu muraturi sau ceapa rosie si paine proaspata de casa

 

Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *