Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Lasagna

Lasagna este o reteta italieneasca si preferata copiilor mei! Asa ca e in meniul nostru destul de des 🙂

Nu se face asa greu, trebuie facute mai intai sosurile si apoi asamblata in tava si pusa la cuptor. Nu este nevoie sa fierbem foile de lasagna inainte, ele se inmoaie foarte bine de la sosuri. De aceea, sosul de carne nu trebuie sa fie foarte uscat. Eu il condimentez cu rozmarin si salvie si in combinatie cu sosul beshamel condimentat nu nucsoara si parmezan se imbina perfect si dau gustul desavarsit de lasagna. Yummmmy!

Lasagna

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: italiană
Keyword: lasagna, parmezan, sos beshamel, sos bolognese
Timp: 2 ore
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 300 gr foi de lasagna
  • 100 gr parmezan ras
  • 10 gr unt

Sos bolognese

  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • 200 gr suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita salvie uscata
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Sos beshamel

  • 80 gr unt
  • 50 gr faina
  • 800 gr lapte rece
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Mai intai prepara sosul bolognese: morcovul, ceapa, usturoiul si ardeiul capia marunteste-le la robot
  • Intr-o oala incapatoare incinge uleiul, pune apoi legumele si lasa-le putin sa se inmoaie
  • Pune carnea tocata si amesteca usor pe toate partile, la foc mediu
  • Curata rosiile si taie-le cubulete, apoi adauga-le peste carne, impreuna cu sucul de rosii, 100 ml apa si condimentele dupa gust
  • Lasa sosul sa fiarba 40 de minute, acoperit cu capac, amestecand din cand in cand
  • Pentru sosul bechamel, topeste untul intr-o craticioara, adauga faina si amesteca cu un tel
  • Toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase
  • Lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa putin, la foc mic, apoi adauga condimentele
  • Pregateste o tava dreptunghiulara si unge-o cu unt
  • Pune primul strat de sos bolognese, apoi un rand de foi de lasagna si un strat de sos bechamel
  • Dupa fiecare strat de carne adauga parmesan ras
  • Continua cu formarea straturilor, ultimul fiind de foi de lasagna, sos bechamel si parmesan
  • Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute
  • Cand s-a rumenit frumos deasupra scoate tava din cuptor si lasa lasagna sa se raceasca jumatate de ora, apoi portioneaz-o
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *