Caută o rețetă sau un ingredient

Aperitive

Lebar de porc pentru Craciun

Lebar de porc pentru Craciun este aperitivul traditional de sarbatori nelipsit de la noi din casa, facut din ficat de porc.

Reteta aceasta o face mama, asa cum a invatat si ea de la bunica. Nu se face foarte greu si nici nu dureaza foarte mult. Pe langa organele de porc s epune si putina slanina, ca sa nu fie inecacios. Condimentat cum trebuie iese tare gustos si servit cu mustar si paine proaspata este un adevarat deliciu!

Lebar de porc pentru Craciun

Oana
Timp 2 ore
Fel Appetizer
Bucatarie romaneasca
Porții 2

Ingrediente
  

  • 1 ficat de porc
  • 1 plaman de porc
  • 500 gr slanina de porc
  • 2 membrane de porc pentru lebar
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2 frunze dafin

Reteta pas cu pas
 

  • Curata si spala organele si pune-le la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin
  • Fierbe-le la foc potrivit aproximativ 30 de minute
  • Toaca-le prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda, apoi framanta bine, mai adauga sare dupa gust si piper macinat
  • Curata matul de porc de grasime si spala-l cu apa si otet, limpezeste-l bine in mai multe ape, dupa care umple-l cu compozitia de ficat
  • Umple lebarul cu teava de carnati atasata la masina de tocat carne, ca sa iti fie mai usor
  • Leaga-l la capete, pune-l la fiert in apa in care au fiert si organele si inteapa-l din loc in loc cu un ac, ca sa nu plesneasca
  • Fierbe lebarul la foc mic 15-20 de minute, apoi scoat-l pe o tava, pune deasupra un fund de lemn si peste el o greutate, ca sa se preseze bine
  • Pune lebarul la frigider peste noapte
Keyword ficat, lebar, organe de porc, reteta de Craciun
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?