Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Maioneza de casa

Maioneza de casa este ideala pentru salate sau alaturi de fripturi si cartofi prajiti, aromata cu usturoi sau alte verdeturi.

Se face extrem de rapid, insa trebuie sa fim atenti la cateva detalii, ca sa nu riscam sa se taie 🙂 Daca totusi se intampla, adaugam o lingurita de mustar sau putin cartof fiert pasat si amestecam usor cu mixerul, aducand maioneza taiata putin cate putin intr-un singur punct. Se mai poate repara si cu o lingura de smantana sau de iaurt grecesc si mixat la viteza foarte mica.

Cel mai important este sa mixati la viteza cea mai mica si sa puneti uleiul putin cate putin, in fir subtire, sa incorporati bine si apoi sa adaugati iarasi ulei.

Chiar daca este un preparat foarte caloric, eu prefer sa fac maioneza de casa si nu cumpar deloc din magazine.

Maioneza de casa

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: internationala
Keyword: maioneza, maioneza de casa, mustar, ulei
Timp: 15 minute
Porții: 1
Autor: Oana

Ingrediente

  • 2 galbenusuri fierte
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingura mustar
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zama de lamaie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Paseaza galbesurile fierte cu furculita intr-un castron, adauga galbenusul crud, mustarul, sare si piper dupa gust
  • Mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza
  • La final adauga zeama de lamaie, in fir subtire si mai mixeaza putin
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *