Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Maioneza de casa

Maioneza de casa este ideala pentru salate sau alaturi de fripturi si cartofi prajiti, aromata cu usturoi sau alte verdeturi.

Se face extrem de rapid, insa trebuie sa fim atenti la cateva detalii, ca sa nu riscam sa se taie 🙂 Daca totusi se intampla, adaugam o lingurita de mustar sau putin cartof fiert pasat si amestecam usor cu mixerul, aducand maioneza taiata putin cate putin intr-un singur punct. Se mai poate repara si cu o lingura de smantana sau de iaurt grecesc si mixat la viteza foarte mica.

Cel mai important este sa mixati la viteza cea mai mica si sa puneti uleiul putin cate putin, in fir subtire, sa incorporati bine si apoi sa adaugati iarasi ulei.

Chiar daca este un preparat foarte caloric, eu prefer sa fac maioneza de casa si nu cumpar deloc din magazine.

Maioneza de casa

Oana
Timp 15 mins
Fel principal
Bucatarie internationala
Porții 1

Ingrediente
  

  • 2 galbenusuri fierte
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingura mustar
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zama de lamaie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas
 

  • Paseaza galbesurile fierte cu furculita intr-un castron, adauga galbenusul crud, mustarul, sare si piper dupa gust
  • Mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza
  • La final adauga zeama de lamaie, in fir subtire si mai mixeaza putin
Keyword maioneza, maioneza de casa, mustar, ulei
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?