Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Paleuri cu ciocolata

Am o recomandare delicioasa: paleuri cu ciocolata fragede, care se topesc in gura. Cele facute in casa sunt muuult mai bune decât cele de la cofertarie.

Copiii mei adora fursecurile si biscuitii si mi-am adus aminte de aceste paleuri cu ciocolata pe care le mancam in copilarie. Cele din cofetarie cu siguranta aveau o crema de unt sau margarina, asa ca eu am facut un ganache de ciocolata neagra, delicios care se imbina perfect cu aluatul fraged. Insa, bineinteles, daca preferati crema de unt puteti sa faceti si asa.

Paleurile sunt niste fursecuri de vanilie unite cu crema de ciocolata sau gem, decorate cu linii subtiri de ciocolata topita.

Câteva tipsuri

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si untul, sa fie moale sa se poata mixa usor.

Ganache-ul de ciocolata trebuie sa fie rece, din frigider, inainte de a-l mixa. Astfel, devine pufos si aerat si se deschide la culoare.

Pentru prepararea unui ganache de ciocolata neagra se foloseste proportia de 1:1 dintre ciocolata neagra si smantana pentru frisca, neaparat naturala, de calitate. Nu folositi, va rog, frisca vegetala!

Dupa ce glazurati jumatate din fursecuri, lasati-le putin la frigider sa se intareasca ciocolata pe ele si sa va fie mai usor atunci cand le uniti cu cealalta jumatate de paleuri cu crema.

Daca nu aveti acasa duiuri sau posh-uri pentru formarea paleurilor sau pentru umplerea cu crema, puteti folosi o punga de plastic mai tare pe care o taiati putin la un colt. Pentru glazurarea cu ciocolata topita puteti face un cornet din hartie de copt si il taiati foarte putin in varf, ca sa curga un fir subtire de ciocolata.

Lasati paleurile la frigider dupa umplere sa se intareasca crema si sa se intrepatrunda aromele.

Prepararea lor este simpla, dureaza mai mult formarea paleurilor in tava si coptul, dar daca aveti doua tavi de cuptor o sa ajute si o sa va mai salveze din timp. Par migaloase, dar merita tot efortul pentru ca nu va mai ramane nicio firimitura! Garantat!

Paleuri cu ciocolata

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: ciocolata, fursecuri, ganache, paleuri
Timp: 1 oră
Porții: 15
Autor: Oana

Ingrediente

Aluat

  • 4 oua
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Ganache de ciocolata

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr smantana pentru frisca

Decor

  • 100 gr ciocolata neagra

Reteta pas cu pas

  • Mai intai pregateste ganache-ul de ciocolata
  • Pune smantana pentru frisca la incalzit si cand atinge punctul de fierbere pune-o peste ciocolata taiata marunt
  • Las-o deoparte 1 minut si apoi amesteca usor pana se topeste ciocolata si las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider
  • Pentru aluat, mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu un praf de sare si zaharul pudra
  • Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine
  • Pune esenta de vanilie si apoi faina, treptat, putin cate putin si mixeaza bine
  • Pune compozitia intr-un posh si formeaza paleurile in tava, pe hartie de copt
  • Lasa putin loc intre ele pentru ca se vor mari la copt si nu vrem sa se lipeasca unul de altul
  • Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 12 minute, pana se rumenesc usor pe margini
  • Scoate-le pe un tocator si lasa-le sa se raceasca
  • Intre timp mixeaza si crema de ciocolata rece, din frigide, la viteza mare pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa, apoi pune-o intr-un posh
  • Pentru decor topeste ciocolata pe baie de abur si pune-o in alt posh
  • Pe jumatate din paleuri spriteaza ciocolata topita, niste linii subtiri in zig-zag, iar pe cealalata jumatate de paleuri pune crema de ciocolata
  • Uneste cele doua fursecuri, preseaza-le usor si paleurile sunt gata!
  • Lasa-le putin la frigider sa se intareasca crema si apoi le poti manca
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?