Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Placinta cu mere

Placinta cu mere este preferata noastra in orice anotimp! Iubim merele si mai ales mirosul de mere coapte, de placinta buna si calda cu scortisoara!

Foile de placinta sunt super fragede si pufoase pentru ca am pus si praf de copt in aluat. Merele nu trebuie calite inainte, imi place sa pun crude si sa iasa coapte, dar usor “al dente”. Ele trebuie insa scurse bine dupa ce sunt rase, sa nu aiba foarte multa zeama.

Este un desert perfect pentru orice ora si neaparat sa faceti si voi!

Placinta cu mere

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: foi de placinta, mere, placinta, scortisoara
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 10
Autor: Oana

Ingrediente

Aluat

  • 550 gr faina
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Umplutura

  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 1 lamaie bio, netratata

Reteta pas cu pas

  • Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete
  • Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri si untul este bine incorporat, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile
  • Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider pana pregatesti umplutura de mere
  • Curata merele de coaja si pune-le intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie ca sa nu oxideze
  • Da-le apoi pe razatoarea cu ochiuri mari si scurge-le de zeama
  • Amesteca merele rase cu zaharul, coaja rasa de lamaie, scortisoara si grisul
  • Imparte aluatul in doua si intinde cate o foaie intre doua hartii de copt
  • Transfera prima foaie intr-o tava dreptunghiulara de 25x35 cm, cu tot cu hartia de copt, pune merele rase si niveleaza bine, apoi pune deasupra a doua foaie de aluat si inteapa cu furculita din loc in loc
  • Coace prajitura la 180 de grade, timp de 45 de minute
  • Cand este gata, las-o sa se raceasca putin, apoi taie prajitura in cuburi si pudreaz-o cu zahar
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *