Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Poale-n brau sau branzoaice

Poale-n brau sau branzoaice asa le zice la noi in sud, cu aluat dospit de cozonac, aromat cu lamaie si portocala si o umplutura delicioasa de branza de vaci cu smantana si stafide sunt un deliciu! Din cantitatea de mai jos ies doua tavi, dar cu siguranta nu sunt de ajuns pentru pofticiosii mei 🙂

Aluatul se poate framanta la robotul de bucatarie ca sa mearga treaba mai repede. In timpul asta pregatesti umplutura si apoi nu-ti ramane decat sa astepti sa dospeasca si sa se coaca.

Miros nemaipomenit in toata casa, sunt irezistibile!

Poale-n brau sau branzoaice

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: branza de vaci, branzoaice, poale-n brau
Timp: 3 ore
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Aluat

  • 300 gr lapte cald
  • 700 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 60 gr unt topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Umplutura

  • 500 gr branza grasa de vaci
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie

Plus

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri zahar brun

Reteta pas cu pas

  • Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald
  • In castronul cu faina pune un praf de sare, coaja rasa de lamaie si portocala, oul intreg si cele doua galbenusuri si zaharul
  • Amesteca putin si pune laptele cu drojdia activata
  • Amesteca incet cu faina si pune si cate putin unt topit
  • Framanta cu mana si mai adauga unt topit si incorporeaza bine toate ingredientele
  • Pune faina pe masa si rastoarna aluatul si framanta-l cam 10 minute, pana nu se mai lipeste de maini
  • E gata cand aluatul este elastic si pufos
  • Pune-l apoi intr-un castron uns cu putin ulei, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora
  • Intre timp pregateste umplutura: amesteca branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale si zaharul
  • Rade si niste coaja de lamaie si pune stafidele inmuiate in esenta de rom
  • Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in doua si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara, cam de jumatate de cm grosime
  • Taie-o in patrate, pune cate o lingura mare de umplutura in mijloc si adu capetele opuse spre interior
  • Lipestele bine, sa nu iasa branza in timpul coacerii
  • Pune apoi branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, asaza-le la distanta una fata de cealalta si acopera-le cu un prosop curat pentru ca vor mai creaste inca 30 de minute
  • Iti vor iesi cam doua tavi, deci nu le inghesui
  • Dupa ce au crescut, unge-le cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si presara deasupra zaharul brun
  • Trebuie sa stea in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc usor
  • Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *