LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura este o negresa super pufoasa si aromata, umpluta cu o crema ganache de ciocolata alba cu piure de zmeura, un deliciu!

Crema nu are deloc zahar, insa este foarte dulce de la ciocolata alba. Oricum, se imbina perfect cu blatul de negresa. Acesta nu trebuie insiropat, cel putin eu nu am simtit nevoia. Ca sa iasa si mai umed se poate inlocui untul cu ulei, am incercat si asa si iese intr-adevar mai umeda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

5 from 2 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: crema de zmeura, negresa, prajitura, zmeura
Timp: 1 oră 15 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 250 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 50 gr lapte
  • 30 gr cacao
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua

Crema

  • 400 gr ciocolata alba
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr piure de zmeura

Reteta pas cu pas

  • Amesteca intr-o craticioara laptele, cu zaharul, cacaua si untul si lasa sa fiarba usor, la foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul si incep sa apara basicute
  • Opreste apoi focul si lasa crema la racit, apoi mut-o in vasul unui robot
  • Adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand usor
  • Pune apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare
  • Unge cu ulei si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 22 cmdiametru si rastoarna compozitia
  • Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute
  • Cat timp se coace prajitura pregateste crema de ciocolata alba cu zmeura
  • Topeste ciocolata la bain marie, apoi amestec-o cu smantana si las-o 1-2 minute pe foc mic sa se omogenizeze, fara sa fiarba
  • Mixeaza zmeura cu blenderul vertical si apoi strecoar-o printr-o sita, obtinand un piure fin
  • Adauga piureul de zmeura peste crema de ciocolata si omogenizeaza bine cu o spatula, apoi pune-o la rece cel putin 2 ore
  • Cand prajitura este gata, scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca complet
  • Scoate-o din forma, apoi tai-o pe orizontala cu un cutit bine ascutit
  • Umple prajitura cu jumatate din crema, iar restul pune deasupra
  • Orneaza cu zmeura si betisoare de ciocolata
  • Lasa prajitura la rece cel putin 2-3 ore, pana la momentul servirii
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *