LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Pui mediteranean la cuptor

Pui mediteranean la cuptor, perfect pentru pranz sau cina este super fraged, aromat si delicios!

Se poate servi cu orez basmati, cartofi la cuptor sau cu salata verde. Se face foarte usor si este aromat, cu un sos acrisor si aromat cu vin.

Pui mediteranean la cuptor

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: greceasca
Keyword: lamaie, pui, pui la cuptor, usturoi
Timp: 1 oră 20 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 4 pulpe superioare de pui
  • 1 lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 gr rosii cherry
  • 50 gr masline kalamata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr vin alb
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4 crengute cimbru verde

Reteta pas cu pas

  • Condimenteaza pulpele pe ambele parti cu boia, cimbru, oregano si sare si piper dupa gust
  • Prajeste pulpele de pui in unt si ulei masline pe ambele parti pana se rumenesc
  • Adauga vinul alb si lasa putin sa scada, apoi opreste focul
  • Adauga in tigaie usturoiul curatat, rosiile cherry, maslinele fara samburi si feliile de lamaie
  • Pune tigaia la cuptor 1 ora la 180 grade
  • Poti servi alaturi de un orez basmati, salata sau cartofi
  • La final presara crengute de cimbru proaspat
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *