LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Prăjituri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti este un desert pe placul copiilor, usor de realizat si foarte gustos! Toata lumea a auzit de el, toata lumea a mancat cand era copil si cred ca e primul desert pe care l-am facut si eu singura cand eram mica 🙂

Se poate face cu rahat, nuca, stafide, nuca de cocos sau fistic sau in orice combinatie va place. Nu necesita coacere, este un desert “la rece” si se face imediat. Mai mult dureaza asteptarea 🙂 Pentru ca trebuie lasat la frigider cateva ore sau peste noapte.

Sper sa incercati si voi reteta mea de salam de biscuiti!

Salam de biscuiti

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: romaneasca
Keyword: biscuiti, nuca, rahat, salam de biscuiti
Timp: 45 minute
Porții: 2
Autor: Oana

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti
  • 100 gr stafide
  • 100 gr rahat
  • 100 gr nuca
  • 50 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 200 gr lapte
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita esenta de rom

Reteta pas cu pas

  • Pentru inceput rupe biscuitii in bucatele cu mana sau la robot, dar sa nu ii sfarami foarte marunt
  • Intr-o craticioara amesteca zaharul si cacaua, apoi toarna laptele si lasa pe foc pana incepe sa fiarba, amestecand cu un tel
  • Opreste apoi focul si pune untul taiat bucatele, amestecand continuu ca sa se topeasca untul
  • Adauga in compozitia fierbinte si stafidele spalate, ca sa se umfle putin
  • Peste biscuiti pune nuca maruntita si rahatul taiat cubulete, apoi toarna amestecul de lapte cu cacao si esenta de rom
  • Amesteca bine de tot pana ce biscuiti au absorbit tot lichidul
  • Din compozitia rezultata am facut doua bucati de salam de biscuiti
  • Pe masa de lucru asaza cate o folie de plastic, pune compozitia de salam de biscuiti si ruleaza strans, legand apoi ambele capete
  • Imbraca fiecare salam de biscuiti in folie de aluminiu si lasa-l la frigider cel putin 3 ore sau cel mai bine peste noapte
  • Cand s-a intarit bine feliaza-l si serveste-l rece
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *