LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Salate

Salata colorata cu fasole verde si galbena

Salata colorata cu fasole verde si galbena este plina de vitamine, satioasa si se poate servi ca atare sau alaturi de o friptura la cuptor sau la gratar.

Se poate face atat cu fasole proaspata, cat si cu fasole congelata, iese la fel de buna si va invit cu drag sa o incercati si voi!

Salata colorata cu fasole verde si galbena

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: salata
Bucatarie: internationala
Keyword: fasole galbena, fasole verde, salata, sos de iaurt
Timp: 30 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 200 gr fasole verde fideluta
  • 200 gr fasole galbena fideluta
  • 1 ceapa rosie
  • 1 mana rosii cherry
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Sos

  • 150 gr iaur grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce/iute
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Curata fasolea galbena si verde si taie-o pe jumatate, apoi pune-o la fiert in apa cu sare cam 15 minute, pana este fiarta al dente
  • Scurge-o de apa si clateste-o cu apa rece, apoi las-o la scurs intr-o sita
  • Cat timp fierbe fasolea prepara sosul: bate bine in mojar usturoiul taiat cu sare grunjoasa pana se face crema
  • Amesteca apoi cu iaurtul grecesc, adauga restul de ingrediente si pune-l la rece
  • Amesteca intr-un bol incapator fasolea cu ceapa taiata fideluta, rosiile cherry taiate pe jumatate si patrunjelul tocat fin
  • Adauga jumatate din sosul de iaurt si amesteca usor, iar restul de sos patreaza-l alaturi
  • Poate fi o garnitura super pentru un gratar sau se poate servi ca atare, cu o felie de paine prajita
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *