
Salata colorata cu fasole verde si galbena
Salata colorata cu fasole verde si galbena este plina de vitamine, satioasa si se poate servi ca atare sau alaturi de o friptura la cuptor sau la gratar.
Se poate face atat cu fasole proaspata, cat si cu fasole congelata, iese la fel de buna si va invit cu drag sa o incercati si voi!

Salata colorata cu fasole verde si galbena
Ingrediente
- 200 gr fasole verde fideluta
- 200 gr fasole galbena fideluta
- 1 ceapa rosie
- 1 mana rosii cherry
- 1/2 legatura patrunjel verde
Sos
- 150 gr iaur grecesc
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ketchup
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita boia dulce/iute
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Reteta pas cu pas
- Curata fasolea galbena si verde si taie-o pe jumatate, apoi pune-o la fiert in apa cu sare cam 15 minute, pana este fiarta al dente
- Scurge-o de apa si clateste-o cu apa rece, apoi las-o la scurs intr-o sita
- Cat timp fierbe fasolea prepara sosul: bate bine in mojar usturoiul taiat cu sare grunjoasa pana se face crema
- Amesteca apoi cu iaurtul grecesc, adauga restul de ingrediente si pune-l la rece
- Amesteca intr-un bol incapator fasolea cu ceapa taiata fideluta, rosiile cherry taiate pe jumatate si patrunjelul tocat fin
- Adauga jumatate din sosul de iaurt si amesteca usor, iar restul de sos patreaza-l alaturi
- Poate fi o garnitura super pentru un gratar sau se poate servi ca atare, cu o felie de paine prajita
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!