
Salata Nicoise
Salata Nicoise este originara din Franta, zona Nisa si contine rosii, oua fierte, ton, masline, fasole verde si cartofi. Este foarte satoasa si perfecta pentru pranz sau cina!

Salata Nicoise
Ingrediente
- 200 gr fasole verde
- 3 cartofi
- 3 oua
- 1 rosie
- 1 ceapa rosie
- 1 cutie ton in suc propriu
- 50 gr masline negre
- 1 legatura marar
- 1/2 salata iceberg
Dressing
- 50 ml zeama de lamaie
- 20 ml ulei de masline extra virgin
- 10 ml otet de cidru
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Reteta pas cu pas
- Spala bine cartofii cu tot cu coaja si pune-i la fiert intregi in apa cu sare.
- Spala fasolea verde, rupe coditele si taie-o pe jumatate. Pune-o la fiert separat cam 10 minute, pana este al dente.
- Fierbe separat ouale, apoi clateste-le cu apa rece si curata-le de coaja.
- Intr-un bol incapator pune salata iceberg, rosia taiata cuburi, ceapa taiata solzisori si amesteca cu maslinele si mararul tocat.
- Adauga apoi cartofii raciti, curatati de coaja si taiati cuburi, fasolea verde si tonul scurs de apa.
- Pregateste un dressing din toate ingredientele si pune-l peste salata.
- Amesteca usor, sa nu se zdrobeasca legumele si am orneaza cu felii de ou.
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!