LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Salate

Salata orientala cu sfecla rosie

Salata orientala cu sfecla rosie, altfel decat cea obisnuita facuta de mama sau bunica, este absolut delicioasa si o sa va convingeti si voi!

Este plina de vitamine, presarata cu verdeturi proaspete si dressing aromat si se potriveste perfect pentru un pranz satios.

In mod normal, salata orientala are cartofi fierti si poate fi de post sau nu, cu oua fierte, masline, ceapa…unii mai pun si castraveti murati sau bucati de sunca.

Eu am gasit reteta aceasta intr-o carte de bucate si mi-a placut instant! Cu siguranta o sa va cucereasca si pe voi, asa ca nu ezitati sa incercati salata orientala cu sfecla rosie!

Salata orientala cu sfecla rosie

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: salata
Bucatarie: internationala
Keyword: cartofi, salata orientala, sfecla rosie
Timp: 1 minut
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 400 gr cartofi
  • 600 gr sfecla
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 rosii
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Dressing

  • 5 linguri otet
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Reteta pas cu pas

  • Fierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le
  • Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron
  • Taie la fel si sfecla si pune-o separat in alt castron
  • Pune apa fierbinte peste rosii ca se le poti curata mai usor de coaja, apoi taie-le in doua si scoate semintele. Astfel, elimini excesul de apa care s-ar lasa in salata
  • Taie miezul cubulete si pune-l peste sfecla, apoi adauga ceapa verde tocata rondele subtiri, usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde tocat
  • Pentru dressing, amesteca intr-un bol otetul, uleiul de masline, oregano, boia dulce sau iute si condimenteaza cu sare si piper dupa gust
  • Toarna jumatate din dressing peste cartofi si jumatate peste sfecla
  • Amesteca usor in fiecare bol si lasa-le la frigider 15 minute ca sa se intrepatrunda mai bine aromele
  • Pentru servire, pune salata de sfecla pe un platou, in mijloc, salata de cartofi de jur imprejur, pe margine, asaza maslinele negre fara samburi si presara patrunjel verde deasupra
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *