LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Aperitive

Sufleu cu cascaval si ciuperci

Sufleu cu cascaval si ciuperci este o gustare calda super delicioasa! Chiar daca am incercat sa fac repede o poza, s-a lasat imediat ce l-am scos din cuptor 🙂 insa gustul conteaza 🙂 A fost tare bun si pe placul tuturor!

Multe sufleuri au la baza un sos beshamel, care nu se face deloc greu si intotdeauna eu il aromatizez cu nucsoara, iubesc acest condiment! Pentru reteta aceasta am folosit un cascaval afumat si i-a dat sufleului ungust deosebit, sa faceti si voi!

Sufleu cu cascaval si ciuperci

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Appetizer
Bucatarie: internationala
Keyword: cascaval, ciuperci, nucsoara, sos beshamel, sufleu
Timp: 45 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 4 ciuperci champignion
  • 40 gr unt
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 gr lapte
  • 2 linguri faina
  • 100 gr cascaval afumat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa

Reteta pas cu pas

  • Curata si taie felii ciupercile, apoi inabuseste-le impreuna cu ceapa verde taiata rondele fine in putin unt
  • Cand s-au inmuiat opreste focul si lasa-le la racit
  • Intre timp, topeste untul intr-o craticioara, adauga faina si apoi treptat laptele, amestecand continuu cu telul ca sa nu se formeze cocoloase
  • Ia de pe foc si adauga cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici
  • Separa ouale si adauga cate un galbenus in compozitia cu cascaval, amestecand dupa fiecare cu telul
  • Adauga apoi ciupercile racite, sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa
  • Bate albusurile spuma cu un praf de sare si adauga-le in compozitie, amestecand usor cu o spatula
  • Unge formele de sufleu cu putin ulei sau unt topit si imparte compozitia de sufleu
  • Pune formele in cuptorul preincalzit la 170 de grade si lasa-le 20- 25 de minute, pana se umfla si se rumenesc frumos
  • Nu deschide cuptorul pe perioada coacerii pentru ca se lasa imediat
  • Serveste-le calde, sunt delicioase!
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *