Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci servita cu parmezan ras, cu migdale prajite sau cu crutoane este perfecta pentru pranz sau cina. Este atat de delicioasa si satioasa!

Supa crema de ciuperci

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: internationala
Keyword: ciuperci, smantana, supa crema
Timp: 30 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 8 ciuperci champignion
  • 30 gr unt
  • 200 gr smantana de gatit
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 50 gr parmezan ras

Reteta pas cu pas

  • Pune cartofii taiati cubulete la fiert intr-un litru de apa
  • Pune sare si piper dupa gust si lasa-i sa fiarba
  • Intr-o tigaie topeste untul, adauga ceapa tocata cubulete si las-o sa se inmoaie putin
  • Adauga ciupercile taiate felii si gateste-le 5 minute.
  • Scoate cartofii fierti din oala, pune-i intr-o cana de blender, adauga compozitia cu ciuperci din tigaie, cu tot cu ceapa si zeama lasata, pune smantana lichida si o cana din apa in care au fiert cartofii
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si mixeaza totul pana obtii o crema fina
  • Mai adauga apa fierbinte de la cartofi daca mai este nevoie, pana obtii consistenta dorita
  • Serveste supa crema de ciuperci cu parmezan ras si verdeturi dupa plac
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?