Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Supa crema de linte cu afumatura

Supa crema de linte este foarte aromata, cu iz oriental datorita condimentelor folosite. Eu o ador! Si de data asta i-am pus si niste costita afumata sa fie si mai buna!

Supa crema de linte cu afumatura

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: libaneza
Keyword: afumatura, linte, supa crema
Timp: 1 oră
Porții: 6
Autor: Oana

Ingrediente

  • 200 gr linte
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 400 gr scaricica afumata
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 3 linguri ulei de masline

Reteta pas cu pas

  • Curata legumele si taie-le cuburi
  • Spala lintea in apa rece si las-o la inmuiat pana o pui la fiert
  • Pune 3 litri de apa la fiert si adauga morcovii, telina, pastarnacul si ceapa, condimenteaza cu sare si piper dupa gust, cimbru, paprika, chimen macinat, menta uscata si foi de dafin
  • Cand legumele sunt fierte, adauga lintea scursa de apa, usturoiul taiat rondele si costita afumata
  • Lasa pe foc inca 15-20 de minute, apoi scoate costita si foile de dafin
  • Scurge putina supa intr-un castron si paseaza supa cu un blender vertical pana obtii o crema fina, adaugand uleiul de masline si din supa oprita daca mai este cazul, pana ajungi la consistenta dorita
  • Taie costita fasii, pune-o din nou in supa si serveste-o calda cu crutoane
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?