LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste este perfecta pentru un pranz de duminica in familie! Este pe placul tuturor, foarte gustoasa, cu galuste pufoase si delicioase, asa ca nimeni nu-i rezista!

Am vazut multe variante de a face galustele, eu am invatat de la mama, asa le face si ea, bate separat albusurile spuma, apoi pune galbenusurile si grisul in ploaie pana se obtine o compozitie pufoasa si consistenta. Eu am masurat cam 3 linguri cu varf de gris la un ou mediu. Daca oul este cumva mai mare, mai pun o lingura. Imediat ce compozitia este gata eu pun galustele in supa, nu o lasa sa stea si sa se umfle grisul pentru ca apoi galustele vor fi tari. Cel putin la reteta mea 🙂

Dupa ce pun galustele in supa le las sa fiarba putin si apoi le stropesc cu apa foarte rece si pun capacul la oala. Ele se umfla super frumos si cresc in volum. Dupa ce opresc focul las oala acoperita inca vreo 10 minute si apoi pun patrunjel verde tocat.

Cam astea sunt secretele pentru galustele pufoase pentru supa, sper sa faceti si voi!

Supa de curcan cu galuste

5 from 2 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: romaneasca
Keyword: curcan, galuste, gris, oua, supa
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1/2 telina
  • sare dupa gust
  • 2 oua
  • 6 linguri cu varf cu gris
  • 1/2 legatura patrunjel

Reteta pas cu pas

  • Pune 3 litri de apa intr-o oala de supa si adauga carnea de curcan taiata cuburi mari, apoi lasa sa fiarba 30 de minute
  • Pe parcursul fierberii este bine sa aduni spuma lasata de carne cu o spumiera
  • Taie morcovii rondele, ceapa si ardeiul gras cubulete si telina in cuburi mai maricele
  • Adauga legumele in supa, pune sare dupa gust si lasa sa fiarba inca 30 de minute
  • Cand supa e aproape gata pregateste galustele
  • Bate albusurile cu un praf de sare cu mixerul pana se umfla si se intaresc, apoi adauga galbenusurile si mai mixeaza putin
  • Incorporeaza grisul, putin cate putin, amestecand de data aceasta cu o furculita, pana obtii o compozitie pufoasa si consistenta
  • Da focul mic la supa si asteapta sa nu mai fiarba asa tare
  • Cel mai bine este sa verifici inainte consistenta unei galusti
  • Inmoaie o lingurita in supa fierbinte si pune o galusca, las-o cateva secunde si daca incepe sa se destrame pe margini inseamna ca mai trebuie adaugata inca o lingura de gris la compozitia de galusti
  • Cantitatea de gris poate sa difere in functie de marimea oualelor
  • Daca galusca este ferma si nu se destrama, continua sa pui galustile, iar de fiecare data inmoaie lingurita in supa inainte de a forma galusca, astfel ea va aluneca imediat in supa si isi va pastra forma
  • Lasa sa fiarba la foc mic cateva minute, apoi stropeste galustele cu apa foarte rece si pune capacul la oala, astfel ele se vor umfla frumos si vor fi pufoase
  • Opreste focul si lasa capacul pus inca 10 minute
  • La final presara patrunjel verde tocat fin
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *