Caută o rețetă sau un ingredient

Supe/Ciorbe

Supa de legume cu taietei de casa

O bunatate de supa, cu multe legume proaspete si cu taietei de casa, asta am facut pentru pranz, iar copiii mei o adora!

Evitati supele la plic si alegeti varianta unui preparat de incredere. Gust garantat pentru aceasta supa de legume cu taietei de casa!

Supa de legume cu taietei de casa

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: supa / ciorba
Bucatarie: romaneasca
Keyword: legume, supa, taietei de casa
Timp: 45 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 tije telina apio
  • 1 mana fasole galbena
  • 3 rosii
  • 1 ou
  • marar proaspat
  • sare dupa gust

Taietei

  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 1/4 lingurita sare

Reteta pas cu pas

  • Amesteca oul batut cu sare si faina si framanta usor un aluat pana nu se mai lipeste de maini
  • Intinde-l apoi cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire, presarand faina pe masa si pe foaia de taietei ca sa nu se lipeasca
  • Presara faina deasupra si ruleaza strans, apoi taie taietei subtiri cu un cutit bine ascutit
  • Lasat taieteii sa se odihneasca pe o hartie de copt presarata cu faina
  • Intr-o oala inalta pune 3 l de apa rece si pune-o pe foc
  • Curata si spala legumele si taie-le cubulete, mai putin rosiile
  • Cand apa incepe sa fiarba pune toate legumele si lasa-le 15 minute la foc potrivit
  • Opareste rosiile cu apa fiarta si curata-le de piele, apoi da-le pe razatoarea cu ochiuri mari
  • Dupa 15 minute adauga in supa si rosiile, pune sare dupa gust si lasa sa mai fiarba 15 minute
  • La final pune taieteii si lasa-i 2 minute sa fiarba, apoi opreste focul
  • Bate oul si toarna-l in supa formand zdrente cu o furculita
  • Presara deasupra marar tocat sau patrunjel, dupa plac
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?