LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Aperitive

Toba de casa pentru Craciun

Toba de casa pentru Craciun este mereu prezenta pe platoul de aperitive de sarbatori, este nelipsita!

Cu toate ca prepararea ei este migaloasa si ia ceva timp, gustul este autentic si iese delicioasa! Servita apoi cu mustar sau cu masline, cu paine proaspata este printre preferatele noastre dintre preparatele traditionale de sarbatori.

Toba de casa pentru Craciun

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Appetizer
Bucatarie: romaneasca
Keyword: organe de porc, reteta de Craciun, toba
Timp: 2 ore
Porții: 1
Autor: Oana

Ingrediente

  • 1/2 cap de porc
  • 2 limbi de porc
  • 4 inimi de porc
  • 8 rinichi de porc
  • 1 stomac de porc
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri boabe de piper
  • 3 frunze dafin

Reteta pas cu pas

  • Taie pe jumatate rinichii de porc, curata-i de toate fibrele, apoi pune-i in apa rece cu otet
  • Opareste limba de porc cu apa fierbinte si curat-o bine
  • Taie inimile de porc pe jumatate si curata-le de grasime si vasele de sange, apoi parleste si spala bine capatana de porc
  • Pune toate organele de porc intr-o oala mare si da-le intr-un clocot
  • Apoi spala-le cu apa calduta si pune-le din nou la fiert cu foi de dafin, sare si boabe de piper
  • Lasa-le la fiert pana se desprinde carnea de pe os
  • Scoate-le apoi din oala, lasa-le la racit si toaca-le cubulete
  • Nu arunca apa din oala pentru in ea fierbi apoi toba umpluta
  • Amesteca organele tocate in castron si potriveste de sare si piper
  • Freaca cu sare stomacul de porc, curata pielea din interior, apoi spala-l bine cu apa fierbinte si freaca-l iar cu sare si malai, ca sa se albeasca
  • Spala-l apoi cu apa rece si tine-l 5 minute intr-un vas cu apa si otet, iar inainte de umplere mai spala-l o data
  • Umple apoi toba cu compozitia de organe, coase cu ata groasa la capat si se pune-o in oala cu zeama in care au fiert organele
  • Inteapa toba cu un ac gros si fierbe-o la foc mic 20 de minute
  • Pune-o apoi pe o tava, iar deasupra asaza un fund de lemn si o greutate peste, ca sa se preseze bine
  • Pune toba la rece peste noapte
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *