LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Rețete diverse

Tochitura cu mamaliguta

Tochitura cu mamaliguta este un preparat romanesc tare indragit la noi in casa, un pranz sau o cina delicioasa!

Este o mancare cu mai multe feluri de carne, de porc, pui, carnati si se pot pune si organe de pui sau de porc. Se poate face picanta, dupa plac. Eu am folosit usturoi verde pentru ca am gasit la piata si imi place mult, dar se poate face cu usturoi uscat, bineinteles. Se poate pune si ceapa, mie insa imi place tochitura fara. De asemenea, se poate pune si putin vin alb peste carne, pentru o aroma deosebita.

Noi servim intotdeauna tochitura cu mamaliguta peste care punem niste telemea sfaramata si un ou ochi moale deasupra, o bunatate!

Este o mancare foarte satioasa si gustoasa!

Tochitura cu mamaliguta

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: principal
Bucatarie: romaneasca
Keyword: carnati, mamaliguta, ou ochi, telemea, tochitura
Timp: 1 oră 20 minute
Porții: 4
Autor: Oana

Ingrediente

  • 200 gr ceafa de porc
  • 200 gr pulpe dezosate de pui
  • 150 gr cabanos
  • 4 fire usturoi verde
  • 250 gr suc de rosii
  • 100 ml apa
  • 3 lignguri ulei
  • 4 crengute cimbru
  • 1 lingurita boia dulce/picanta
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4 oua
  • 100 gr telemea

Reteta pas cu pas

  • Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, apoi scoate-le intr-un castron
  • Adauga carnatii cabanosi taiati rondele si lasa-i sa se prajeasca putin, apoi scoate-i si pe ei
  • Pune apoi in tigaie ceafa de porc taiata cuburi si las-o putin la rumenit pe toate partile
  • Adauga in tigaie puiul si cabanosul si pune usturoiul verde sau uscat taiat marunt
  • Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce sau picanta, dupa plac
  • Pune 100 ml apa si lasa putin la fiert
  • Adauga apoi sosul de rosii si crengutele de cimbru si lasa sosul sa fiarba cu capac, la foc mic pana ce carnea este frageda
  • Serveste tochitura alaturi de mamaliguta, cu branza telemea rasa deasupra si cate un ou ochi

 

Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *