Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort cu afine si lamaie

Tort cu afine si lamaie, cu crema de branza cu vanilie este foarte racoritor si fresh, un tort deosebit!

Blatul are lapte batut in compozitie si nu mai necesita insiropare, este destul de umed si de dulce. Zeama si coaja de lamaie plus afinele se potrivesc perfect in acest tip de blat. Va recomand sa coaceti separat cele trei blaturi pentru ca sunt foarte fragile si nu veti puta sa taiati un singur blat in trei parti. Asa sunt si egale si aspectuoase.

Tort cu afine si lamaie

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: afine, lamaie, tort
Timp: 2 ore
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 230 gr unt moale
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 360 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • 240 gr lapte batut
  • 300 gr afine
  • 3 lamai

Crema

  • 225 gr crema de branza
  • 115 gr unt moale
  • 350 gr zahar pudra
  • 30 gr smantana pentru frisca
  • 1 lingurita extract de vanilie

Reteta pas cu pas

  • Mixeaza untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtii un amestec pufos
  • Adauga pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica, apoi pune extractul de vanilie
  • Amesteca faina cu praful de copt si sarea si pune putin cate putin peste compozitie
  • Adauga zeama si coaja rasa de la cele trei lamai
  • Pune apoi laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa
  • Amesteca afinele cu o lingura de faina si pune-le apoi peste compozitia de blat
  • Imparte compozitia in trei parti egale si coaceti pe rand trei blaturi, in aceeasi tava
  • Poti folosi o tava rotunda de tort, cu pereti detasabili de 24 cm, tapetata cu hartie de copt
  • Coace blaturile la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra (fa testul cu scobitoarea), apoi lasa blaturile sa se raceasca pe un grilaj
  • Mixeaza untul moale cu crema de branza, apoi adauga zaharul, frisca lichida si vanilia si lasa crema la frigider 30 de minute
  • Pune primul blat de tort pe un platou, adauga 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, pune deasupra al treilea blat si imbraca tortul cu crema ramasa
  • Lasa tortul la frigider cateva ore inainte de servire si decoreaza cu afine si coaja rasa de lamaie
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?