LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata, cu blat dens de cacao, insiropat si aromat cu portocala si cafea este umplut cu o crema bogata de ciocolata, un ganache fin si cremos aromat cu portocala. Este perfect pentru orice ocazie speciala, pentru sarbatori sau aniversari!

Pentru iubitorii de ciocolata este un adevarat rasfat! Curcubeu pe cerul gurii cum se zice 🙂

Blatul este un pandispan simplu de cacao, tare pufos si aerat. Nu are nevoie de praf de copt pentru ca albusurile sunt batute ca la bezea, iar compozitia iese tare aerata. Acest lucru face ca in timpul coptului blatul sa creasca frumos si sa se mentina asa.

Siropul este aromat cu coniac si esenta sau extract de cafea. Puteti sa inlocuiti cu un espresso mic daca vreti si cine doreste poate sa omita coniacul. Insa ii da o aroma deosebita si subtila.

Crema de ciocolata este bogata, un ganache facut cu o parte ciocolata si una de smantana pentru frisca. Folositi o ciocolata de calitate, cu procent mare de unt de cacao. Ciocolata belgiana este perfecta pentru acest tort.

Te provoc sa incerci si tu reteta mea de tort de ciocolata, meriti un rasfat dulce!

Tort de ciocolata

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: cafea, ciocolata, ganache, portocale, tort
Timp: 2 ore
Porții: 10
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Crema

  • 800 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • 800 gr smantana pentru frisca
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite extract de cafea

Sirop

  • 100 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 1 lingurita extract de cafea
  • 2 linguri coniac

Reteta pas cu pas

  • Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata, pentru ca trebuie lasat apoi la frigider
  • Pune smantana intr-o oala si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere
  • Da oala deoparte si adauga ciocolata taiata marunt
  • Las-o sa se topeasca pentru cateva minute, apoi omogenizeaza bine cu o spatula
  • Adauga untul, mai amesteca putin si lasa crema sa se raceasca
  • Pune-o la frigider pana pregatesti blatul
  • Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare
  • Adauga apoi treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa
  • Pune deasupra galbenusurile si incorporeaza usor cu o spatula
  • Amesteca faina cu cacaua si cerne-le treptat deasupra, amestecand de jos in sus, pana aluatul devine omogen
  • La final adauga vanilia si coaja de portocala
  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm si rastoarna compozitia
  • Coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute
  • Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca este gata
  • Scoate-l din cuptor si rastoarna-l pe un prosop peste care ai pus o hartie de copt si lasa-l la racit
  • Pregateste apoi siropul: pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l pe foc mic sa se caramelizeze
  • Adauga apoi apa si lasa-l sa se dizolve bine
  • Cand s-a racit, adauga esenta de cafea si coniacul
  • Urmeaza asamblarea tortului. Scoate crema din frigider si bate-o cu mixerul la viteza mare 2-3 minute, pana devine pufoasa si aerata
  • Taie blatul in 3 parti egale, asaza primul blat pe un platou si insiropeaza-l
  • Pune o treime din crema, apoi al doilea blat, insiropeaza-l bine, pune iar crema si apoi ultimul blat
  • Insiropeaza-l si pe acesta si imbraca tortul cu crema ramasa
  • Decoreaza-l dupa plac si lasa-l apoi la frigider cateva ore inainte sa il tai
  • Tortul meu de ciocolata a iesit minunat!
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *