Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort de morcovi cu crema de branza

Tort de morcovi cu crema de branza, cu doua blaturi atat de pufoase si aromate, cu nuca, morcovi, ghimbir si portocala si imbogatit cu o crema fina de branza aromata cu portocala si vanilie este un adevarat rasfat! Un deliciu care va va incanta pe loc!

Se potriveste perfect pentru masa festiva de Paste si nu numai, este minunat!

Imi plac la nebunie torturile “naked”, dezbracate adica, fara crema pe margini, se vad asa frumos straturile de blat si crema, sunt deosebite! La decor puteti sa puneti ce vreti voi, ce va inspira pe moment. Se potriveste si un sos caramel, dar si fructe fresh si colorate cum am pus eu, alaturi de o parte crocanta din nucile pecan.

Va las si pe voi sa testati acest tort de morcovi cu crema de branza si sa imi spuneti parerea voastra!

Tort de morcovi cu crema de branza

5 from 1 vote
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: crema de branza, tort, tort de morcovi
Timp: 2 ore
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 285 gr unt moale
  • 285 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 260 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 300 gr morcovi rasi
  • 100 gr ananas din compot maruntit
  • 80 gr nuca macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie

Crema

  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt moale
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala

Reteta pas cu pas

Blat

  • Mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos
  • Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul
  • Pune ananasul maruntit la robot si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si omogenizeaza compozitia
  • Peste faina adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea
  • Pune amestecul de faina peste compozitie, adauga apoi coaja de portocala si ghimbirul ras
  • La final adauga vanilia si nuca macinata si amesteca usor
  • Bate albusurile separat pana obtii o spuma tare si pune peste compozitia de blat, amestecand cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza bine
  • Pune compozitia intr-o forma de tort de 20 cm diametru si coace la 180 de grade pentru 40-45 de minute
  • Cand este gata scoate-l si lasa-l la racit in forma, apoi pe un gratar

Crema

  • Mixeaza crema de branza cu untul moale, la temperatura camerei si adauga zaharul pudra
  • Pune coaja de portocala rasa si vanilia si omogenizeaza bine si pune crema la frigider pana se raceste blatul de tot
  • Taie blatul in doua parti egale, pune jumatate de crema pe primul blat, acopera cu al doilea si pune deasupra restul de crema
  • Decoreaza tortul de morcovi cu nuci pecan, coaja de portocala si coacaze rosii sau dupa plac
  • Pune tortul in frigider 2-3 ore si apoi il poti taia
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *