LOADING

Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita, cu blat de cacao, pufos si aromat, cu umplutura de banane si o crema delicioasa de mascarpone si ciocolata este clar preferatul nostru!

Se pregateste foarte usor si repede si se poate servi imediat! Crema este foarte densa, consistenta si tare si nu are nevoie de intaritor de frisca sau gelatina. Bineinteles ca lasat la rece cateva ore este mult mai bun, se intrepatrund aromele si gusturile, dar pentru pofticiosi se poate servi imediat 🙂

Am vazut diferite retete cu crema doar din frisca, insa mie imi place sa fie mai consistenta si am pus si mascarpone. Am aromatizat cu vanilie si am pus multi fulgi de ciocolata, un deliciu!

Denumirea acestui tort musuroi de cartita vine de la forma lui, se aseamana cu o cupola si aduce cu un musuroi 🙂

Combinatia dintre banane, blat de ciocolata si crema cu frisca si mascarpone este perfecta pentru noi!

Tort musuroi de cartita

0 from 0 votes
Printează rețeta Adaugă comentariu
Fel: Desert
Bucatarie: internationala
Keyword: ciocolata, crema de mascarpone, musuroi, tort
Timp: 1 oră 30 minute
Porții: 8
Autor: Oana

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 50 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 30 gr cacao neagra
  • 30 gr ulei
  • 30 gr apa fierbinte
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema

  • 200 gr mascarpone
  • 500 gr smantana pentru frisca
  • 40 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • 4 banane coapte

Reteta pas cu pas

  • Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire
  • Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa
  • Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica
  • Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus
  • Pune esenta de rom si mai amesteca o data
  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil de 20 cm diametru si rastoarna aluatul, apoi coace-l la 180 de grade, cam 40 de minute
  • Verifica daca este facut cu o scobitoare si scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca
  • Lasa o margine de 3 cm si taie apoi cu un cutit de jur imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos
  • Scobeste apoi blatul cu o lingura si sfarama bucatile scoase in firimituri si lasa-le deoparte intr-un castron
  • Prepara apoi crema: mixeaza 100 gr din smantana de frisca cu mascarpone pana devine moale si cremoasa, apoi adauga zaharul pudra treptat
  • Mixeaza restul de smantana pentru frisca pana devine ferma
  • Amesteca apoi usor mascarpone cu frisca, cu o spatula, pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor
  • Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit
  • Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola
  • Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat si preseaza usor
  • Lasa-l la frigider cateva ore, dar nu-i nici o problema daca il tai imediat 🙂
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *