
Tort Padurea Neagra
Tortul Padurea Neagra este un tort clasic de origine germana, cu blat de cacao, multe visine, neaparat lichior de visine si crema de frisca. Eu am facut o crema mai densa in care am pus si mascarpone, un deliciu!

Tort Padurea Neagra
Ingrediente
Blat de cacao
- 8 oua
- 200 gr zahar
- 150 gr faina
- 50 gr cacao
- 10 gr zahar vanilat
- 1/4 lingurita sare fina
Umplutura de visine
- 600 gr visine congelate
- 50 gr lichior de visine
- 200 gr zahar pudra
- 150 gr suc de visine
- 2 linguri amidon
Crema
- 500 gr mascarpone
- 400 gr smantana pentru frisca
- 120 gr zahar pudra
- 2 lingurite extract de vanilie
Reteta pas cu pas
Blat de cacao
- Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare
- Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza
- Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
- Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili, de 22 cm, cu ulei si pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca
- Rastoarna compozitia si coace blatul 45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea si lasa-l apoi la racit
Umplutura de visine
- Pune intr-o craticioara visinele, sucul de visine, lichiorul si zaharul
- Amesteca totul si da intr-un clocot, adauga apoi amidonul dizolvat in putin suc de visine si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa
- Lasa umplutura de visine sa se raceasca
Crema
- Mixeaza mascarpone cu jumatate din zaharul pudra
- Separat, mixeaza smantana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga restul de zahar pudra si vanilia
- Pune apoi frisca peste mascarpone si incorporeaza bine
Asamblare
- Taie mai intai blatul in trei parti egale, pe orizontala, folosind un cutit de paine
- Pune pe un platou primul blat, insiropeaza bine cu suc de visine, pune deasupra jumatate din umplutura de visine, apoi o treime din crema
- Pune al doilea blat si repeta procedeul de mai sus
- Peste ultimul blat pune siropul si decoreaza-l cu frisca, visine si ciocolata rasa
- Lasa tortul la frigider cateva ore inainte sa il tai
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!
Suntem si pe Facebook. Abonează-te!