Caută o rețetă sau un ingredient

Torturi

Tort Padurea Neagra

Tortul Padurea Neagra este un tort clasic de origine germana, cu blat de cacao, multe visine, neaparat lichior de visine si crema de frisca. Eu am facut o crema mai densa in care am pus si mascarpone, un deliciu!

Tort Padurea Neagra

Oana
5 from 1 vote
Timp 2 ore
Fel Desert
Bucatarie germana
Porții 8

Ingrediente
  

Blat de cacao

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 10 gr zahar vanilat
  • 1/4 lingurita sare fina

Umplutura de visine

  • 600 gr visine congelate
  • 50 gr lichior de visine
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 gr suc de visine
  • 2 linguri amidon

Crema

  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie

Reteta pas cu pas
 

Blat de cacao

  • Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare
  • Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza
  • Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
  • Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili, de 22 cm, cu ulei si pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca
  • Rastoarna compozitia si coace blatul 45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea si lasa-l apoi la racit

Umplutura de visine

  • Pune intr-o craticioara visinele, sucul de visine, lichiorul si zaharul
  • Amesteca totul si da intr-un clocot, adauga apoi amidonul dizolvat in putin suc de visine si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa
  • Lasa umplutura de visine sa se raceasca

Crema

  • Mixeaza mascarpone cu jumatate din zaharul pudra
  • Separat, mixeaza smantana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga restul de zahar pudra si vanilia
  • Pune apoi frisca peste mascarpone si incorporeaza bine

Asamblare

  • Taie mai intai blatul in trei parti egale, pe orizontala, folosind un cutit de paine
  • Pune pe un platou primul blat, insiropeaza bine cu suc de visine, pune deasupra jumatate din umplutura de visine, apoi o treime din crema
  • Pune al doilea blat si repeta procedeul de mai sus
  • Peste ultimul blat pune siropul si decoreaza-l cu frisca, visine si ciocolata rasa
  • Lasa tortul la frigider cateva ore inainte sa il tai
Keyword black forest, padurea neagra, tort
Tags:

Scrie-mi aici părerea sau întrebarea ta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Câte stele merită rețeta?